goede ondervloer Alufoam

Het belang van een goede ondervloer

Het belang van een goede ondervloer wordt nog wel eens onderschat. Een goede ondervloer levert niet alleen extra wooncomfort, het kan zelfs problemen voorkomen! Er zijn verschillende ondervloeren van verschillende materialen. De ondergrond, specifieke wensen en het type vloer bepalen welke ondervloer het meest geschikt is.

Een ondervloer is een zachte laag die tussen de harde ondergrond en het laminaat zwevend komt te liggen. Dit betekent dat de ondervloer los ligt en niet vastgeplakt of geniet wordt.

Voordelen ondervloer

Warmte-isolatie, warmtegeleiding, geluidsdemping, vochtwering, hoogtebesparing, egalisering en stabilisering; het zijn belangrijke voordelen van een ondervloer. Op wat voor ondergrond u deze legt, in wat voor huis en met welke laminaatvloer daar bovenop zijn bepalend voor de keuze van de juiste ondervloer.

Van invloed op keuze ondervloer

Op een houten ondergrond is een andere vloer wenselijk dan op een betonnen vloer. Een appartement stelt andere eisen aan geluidsisolatie dan een vrijstaande woning; u wilt geen geluidsoverlast creëren omdat u voor een verkeerde ondervloer heeft gekozen! Wilt u wel of geen vloerverwarming? Gaat het om een oude (minder goed geïsoleerde) woning of nieuwbouw? Zaken waarmee rekening gehouden zal worden bij de aanschaf van een ondervloer (en laminaatvloer) en die bepalen of u optimaal profiteert van de voordelen die een ondervloer kan bieden.

Vier verschillende ondervloeren

Er zijn ondervloeren die gemaakt zijn van folie en foam die per rol worden geleverd. En er zijn ondervloeren die uit losse platen van zachte houtvezels bestaan. Bij All-in laminaat kunt u een keuze maken uit vier verschillende ondervloeren: Alufoam, Underfloor, Silent Super 10db en Silent + 10db.

Alufoam, Underfloor, Silent Super, Silent+

De Alufoam ondervloer is een prima basis voor het leggen van laminaat op een vlakke (betonnen) ondergrond. Door de geringe hoogte werkt deze ondervloer hoogtebesparend waardoor het inkorten van deuren vaak overbodig is. De Underfloor vloerplaat egaliseert door zijn dikte van 7 mm. oneffenheden tot 3 mm. De Silent Super 10dB is een geluidsreducerende ondervloer geschikt voor het leggen van kliklaminaat op een betonnen (vlakke) ondergrond in appartementen. Deze ondervloer kan zelfs gebruikt worden in combinatie met een vloerverwarming (en vloerkoeling). De Silent+ geluiddempende en egaliserende ondervloerplaat wordt weer vaak in appartementen met een houten verdiepingsvloer gebruikt.

 

Adres

De Houtwerf
Produktieweg 62-70
2382 PD Zoeterwoude

Showroom

maandag t/m vrijdag:
09:00 – 16:00 uur
zaterdag en zondag: gesloten

Contact