laminaatschaar

Laminaatschaar; handig!

Hoe recht en hoekig een kamer ook is, voor het leggen van een laminaatvloer is het hoe dan ook nodig de laminaatdelen op maat te maken. Dit kan met een zaag of nóg eenvoudiger door laminaat te knippen met een laminaatschaar cq. laminaatknipper.

Voor de meeste huishoudens is laminaat op maat zagen de meest logische keuze. Een (decoupeer)zaag hebben de meeste mensen – dan wel een familielid of goede buur – in huis. Het is wel verstandig het zaagwerk buiten of in een garage te doen vanwege het zaagsel en stof dat er bij zagen vrij komt. U wilt dat stof niet onder of tussen de vloerdelen hebben.

Tijd- en kwaliteitswinst met laminaatschaar

Voor wie van echt gemak houdt of voor wie in de familie- en vriendenkring de ‘vaste vloerenlegger’ is, biedt de laminaatschaar uitkomst. Het is misschien even een investering, maar het levert ook veel op. Tijd en kwaliteit bijvoorbeeld. De tijdswinst zit in het niet naar buiten of de schuur hoeven te lopen om te zagen. Het knipapparaat zet u eenvoudig naast u neer. Maar het scheelt ook schoonmaaktijd. Bij knippen komt er geen zaagsel vrij, dus vegen is er niet bij. Het kwaliteitsaspect bij het knippen zit vooral in het feit dat u met de laminaatschaar de vloerdelen recht en haaks afsnijdt. Met de hand kan dat toch altijd iets scheef schuin aflopend gezaagd worden wat ten koste gaat van een strak gelegde laminaatvloer.

laminaatschaar
laminaatschaar
laminaatschaar

Zagen blijft er bij

Toch bent u er met alleen een laminaatschaar niet. Hoekjes uit laminaat zagen, zoals bij deurposten of rond verwarmingsbuizen, vraagt echt om handwerk. Ook is de schaar niet geschikt om in de lengte te knippen, dus wanneer u een smal vloerdeel nodig heeft. In dat soort gevallen is het toch nodig de zaag uit de schuur te halen of te lenen bij uw schoonvader of die goede buurman.

 

laminaat knippen, laminaatknipper, laminaatschaar

Adres

De Houtwerf
Produktieweg 62-70
2382 PD Zoeterwoude

Showroom

maandag t/m vrijdag:
09:00 – 16:00 uur
zaterdag en zondag: gesloten

Contact