Onderhoud laminaatvloer: zo schoon! - All in Laminaat

Onderhoud laminaatvloer: zo schoon!

Een laminaatvloer is onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te maken. Erg fijn als je een verjaardag hebt gevierd, gasten voor een etentje had of de feestdagen met uitgebreide ontbijtjes, brunches, lunches en diners weer achter de rug zijn. Soms volstaat een stofzuiger en een dweil om de vloer weer netjes te krijgen. Soms is er onverhoopt een krasje gekomen in het laminaat. Geen paniek. Oók daar heeft Online Vloerenstudio een oplossing voor!

Voorkomen is beter dan genezen

Een droogloopmat bij de entree en schoenen uit bij de deur, zorgen ervoor dat u extra lang zult genieten van uw vloer. Met name omdat u uzelf hiermee ook wat stofzuig- en dweilbeurten bespaart. Vuil blijft namelijk aan uw schoenen en achter op de mat! Bij Online Vloerenstudio kunt u een droogloopmat bij uw laminaat bestellen. Vraag ernaar bij uw verkoopadviseur.

Laminaat stofzuigen en dweilen

Hoe netjes u ook bent, stofzeigen en dweilen hoort erbij. We hoeven u vast niet te vertellen hoe u dat moet doen, maar om extra lang plezier van uw laminaatvloer te houden geven we u  – wellicht ten overvloede – toch wat tips. Wist u bijvoorbeeld dat u laminaatreiniger beter niet direct op de vloer kunt sprayen? Voeg het aan het sopje toe en zorg dat u niet te nat dweilt. Of anders even nadrogen met een droge dweil.

Hardnekkige vlekken

Soms zijn vlekken niet eenvoudig weg te dweilen. Toch raden wij u met klem aan geen schuurmiddel of chloor te gebruiken om de vlek te lijf te gaan. Zwarte strepen, nagellak en lippenstift gaan het beste weg met wasbenzine of spiritus. Gestold kaarsvet steekt u zo weg met een plastic – geen metalen!! – krabbertje.

Krassen vakkundig verwijderen

Helaas is niets onmogelijk en kan het toch gebeuren dat er krassen of butsen in uw laminaat komen. Met de Quick-Step reparatiekit verwijdert u vakkundig de kras. De kit is verkrijgbaar in de verschillende kleuren van het laminaat. Een andere optie om een flinke kras of beschadigd laminaat te repareren is door het vervangen van het laminaat. Online Vloerenstudio adviseert bij aankoop altijd wat reserveplanken achter de hand te houden om deze reden.

 

 


Reacties zijn niet beschikbaar