quickstep_grt

Tweedehands laminaat

Laminaatvloeren worden zwevend gelegd en dat maakt ze erg geschikt voor hergebruik in een andere ruimte. Van de woonkamer naar de zolder bijvoorbeeld. Voor uw zoon of dochter die op kamers gaat. Wellicht om een vriendin die net gescheiden is te helpen. Genoeg redenen om een laminaatvloer een mooi tweede leven te geven.

Laminaat wordt aan elkaar geklikt. Er komt geen lijn en er komen geen schroeven aan te pas. Dat maakt laminaat erg geschikt om nog eens te gebruiken voor een andere ruimte.

Zaagverlies bij tweedehands laminaat

Bij het hergebruiken van laminaat zal u net als bij aanschaf van nieuw laminaat rekening moeten houden met een verlies van 5 tot 10%. Dit niet alleen door het zagen, maar ook doordat u zo de mindere mooie delen wellicht wilt weglaten dan wel deels weg wilt weg zagen.

Losklikken met beleid

Hoewel laminaat eenvoudig is te verwijderen, is enige voorzichtigheid geboden. Uiteraard ligt de vloer strak en stevig, dus u zult het met beleid moeten losklikken. Begin eerst met de plinten en andere afwerkingsprofielen. Vervolgens kunt u dankzij de uitzettingsvoeg vrij eenvoudig een vloerdeel aan de muurkant aan de lange zijde van het laminaat omhoog halen totdat deze uit het andere vloerdeel klikt.

Laat het rusten

Het klinkt misschien vreemd, want de vloer lag al in een ruimte, maar toch heeft ook deze tweedehands vloer tijd nodig aan de nieuwe ruimte te wennen. Laat de planken dus eerst daar rusten, voordat u begint met het leggen van de tweedehands laminaatvloer. Check ook altijd even of de luchtvochtigheid van de ruimte goed is. Een stacaravan ziet er misschien weer netjes uit met de tweedehands laminaatvloer, maar de vochtigheid is in dit soort ruimtes vaak niet optimaal. Een mooie tweedehands vloer kan zo in korte tijd krom trekken.

Als de vloer is geacclimatiseerd, de luchtvochtigheid is gecheckt, de vloerdelen geselecteerd zijn op kwaliteit en een ondervloer en plinten zijn aangeschaft, dan kan het leggen beginnen. Nog veel plezier van uw tweedehands vloer!

analoge hygrometer
Meet eerst de vochtigheid met een hygrometer!
Digitale hygrometer
Digitale hygrometer
laminaat legset
Leg tools zijn onmisbaar uiteraard

tweedehands laminaat

Adres

De Houtwerf
Produktieweg 62-70
2382 PD Zoeterwoude

Showroom

maandag t/m vrijdag:
09:00 – 16:00 uur
zaterdag en zondag: gesloten

Contact