Laminaat op de trap - All in Laminaat

Laminaat op de trap

Wie de trap één wilt laten worden met de ruimte, kan er voor kiezen deze te bekleden met hetzelfde laminaat dat op de vloer ligt. Dit geeft de ruimte een harmonieuze uitstraling.

Niet elk laminaat is geschikt om op de trap te worden gelegd. Ten eerste wordt een trap intensief gebruikt. Een stevige kwaliteit is dus zeker belangrijk. Daarnaast wilt u op de trap wat stroefheid om glijpartijen te voorkomen. Dat betekent dat u het beste kunt kiezen voor een wat ‘ruwere’ laminaatvloer of door te zorgen voor goede profielen op de laminaattrap.

laminaat op de trap

Elk laminaatdeel op maat

Qua leggen vraagt laminaat op de trap wat meer vakmanschap dan wanneer het op de vloer wordt gelegd. Daar waar een vloer vaak recht toe recht aan is, heeft u bij een trap te maken met schuine delen. Elke traptrede vraagt om een laminaat vloerdeel dat op maat moet worden gezaagd. Gelukkig zijn er bij de bouwmarkt speciale trapspinnen verkrijgbaar voor het inmeten van de trap, zodat u het laminaat per trede op maat kunt zagen.

Eerst zagen en dan bovenaan beginnen

Zaag eerst alle delen op maat, voordat u begint met het verlijmen van de laminaatdelen op de trap. Belangrijke tip: check per trede of het laminaat goed op maat is. Dit voorkomt dat u op het moment dat u de delen gaat bevestigen er achter komt dat het laminaat net niet past. En nummer de tredes en de delen, zodat u exact weet welk laminaatdeel bij welke trede hoort. Als alles klaar ligt, begint u bij de bovenste trede met het bevestigen, zodat u niet op de net aangebrachte treden hoeft te staan. Werk de trap eventueel af met anti-slipstrips of trapprofielen.

Ook laminaat op de trap?

Op de vloer leggen wij het laminaat voor u, voor andere toepassingen komt het aan op uw eigen creativiteit en handigheid. Wel kunt u bij Online Vloerenstudio hiervoor kiezen uit maar liefst 24 verschillende laminaatvloeren. Na levering kunt u zelf aan de slag om laminaat op de trap te leggen.

 


Reacties zijn niet beschikbaar