waarom plinten

Waarom plinten?

Plinten zijn er niet alleen voor de sier. Ze hebben wel degelijk een belangrijke functie. Zonder plint ligt de vloer lang niet zo netjes erbij als met plint. Maar een plint is ook het puntje op de i als het gaat om de algehele uitstraling van uw interieur. Denk dus niet te licht bij het uitkiezen van plinten!

Plinten zijn functioneel

Een laminaatvloer werkt. Dat wil zeggen dat de vloer uitzet en krimpt door wisselingen in de temperatuur en luchtvochtigheid. Daarom is het noodzakelijk bij het leggen van laminaat om tussen de laminaatvloer en de randen (zoals wanden, deurposten en verwarmingsbuizen) ongeveer 1 cm ruimte vrij te laten. Voor de afwerking worden plinten gebruikt, zodat deze noodzakelijke voeg niet zichtbaar is voor het oog. Wel zo netjes!

Een andere functie van een plint kan zijn het wegwerken van kabels. Holle muurplinten lenen zich hier uitstekend voor. Alle bedrading loopt achter de plint tegen de muur en is zo mooi uit het zicht weggewerkt. Maar ook de platte plint is geschikt voor het wegwerken van snoeren. In dat geval komt de bedrading in de kier tussen het laminaat en de muur en de plakplint er overheen.

plinten2
Muurplinten
mdf plint
muurplint 6cm
plakplint
mdf plint
plakplinten
laminaat plinten

Plint draagt bij aan uitstraling

Waar misschien nog te weinig mensen bij stilstaan is dat een plint gewoonweg ook een aantrekkelijk detail is in de inrichting. De plint draagt bij aan de stijl die u wilt bewerkstelligen en is van invloed op uitstraling van het geheel. Een hoge, hoekige plint zorgt voor een meer chique uitstraling en hoog met profiel voor een meer landelijk effect. Een recht en hoekige plint is moderner en een afgeronde plint oogt weer wat zachter. Uiteraard bepaalt de kleur ook het effect. Stelt u zich maar eens een donkere vloer met een strakke, hoge witte plint voor ten opzichte van een plint in dezelfde kleur als de vloer. De kleur van muur speelt in dit kleurenpalet ook weer mee.

Plinten bij All-in Laminaat

Bij de All-in laminaat aanbieding kunt u een keuze maken uit drie verschillende plinten: de plakplint, de muurplint en de MDF-plint. De plakplint is verkrijgbaar in de kleur van uw vloer en gemakkelijk te bevestigen door middel van een aangehechte plakstrip. De muurplint is net als de plakplint afgewerkt met een folie in de kleur van uw vloer. Wilt u de plint verven in een kleur naar keuze, dan is de MDF-muurplint (wit gegrond) een goede oplossing.  

plinten

Adres

De Houtwerf
Produktieweg 62-70
2382 PD Zoeterwoude

Showroom

maandag t/m vrijdag:
09:00 – 16:00 uur
zaterdag en zondag: gesloten

Contact