hoeveelheid laminaatvloer berekenen

Hoeveelheid laminaatvloer berekenen

Bij het leggen van een nieuwe laminaatvloer rijst al snel de vraag ‘hoeveel heb ik eigenlijk nodig?’. U wilt dit ten eerste weten om een idee van de kosten te krijgen. En wie over gaat tot bestellen wil niet te weinig, maar zeker ook niet te veel bestellen. De Online Vloerenstudio geeft u graag wat tips die u helpen de hoeveelheid laminaatvloer te berekenen.

Meten is weten

Meten is weten is het veelgehoorde begrip en dat klopt! De hoeveelheid laminaatvloer berekenen begint met het opmeten van de ruimte(s). Dit kunt u met de meetlat doen of met behulp van de bouwtekening. Bij vierkante kamers is de berekening vrij eenvoudig: de lengte x breedte levert het oppervlakte van de ruimte op. Dit is de basis voor de benodigde hoeveelheid laminaatvloer.

Zaagverlies laminaatvloer

De vloerdelen in de laminaatpakketten passen meestal niet exact van muur tot muur in de ruimte. Er moet worden gezaagd en daarom spreken we van zaagverlies. Niet alle afgezaagde delen kunnen in de volgende rij worden gelegd, bijvoorbeeld omdat ze te kort zijn of omdat er een hoekje uit is gezaagd. Bij een vierkante kamer kunt u rekening houden met 5% zaagverlies bij een kamer met meer hoeken en schuine kanten is het veiliger om uit te gaan van 10% zaagverlies. De Online Vloerenstudio zal u altijd adviseren hierin, zodat u gegarandeerd over de juiste hoeveelheid laminaatvloer beschikt.

Reservedelen laminaatvloer

Naast het rekening houden met zaagverlies is het goed wat reserveplanken achter de hand te houden. Stel dat er een zware pot op het laminaat valt of dat er door een lekkage een plank beschadigd is. Dan heeft u nog altijd delen van de originele laminaatvloer achter de hand om de beschadigde delen te kunnen (laten) vervangen.

Prijs laminaatvloer berekenen

In de handige offertemodule van All-in Laminaat kunt u precies uitrekenen wat de kosten zijn van een specifieke vloer inclusief ondervloer, plinten en eventueel legservice.  Het zekere voor het onzekere nemen? Als u info@allinlaminaat.nl de plattegrond mailt, kunnen wij de berekening van de hoeveelheid laminaatvloer voor u doen. Of u vraagt een thuisbezoek aan, dan meten we het ter plekke voor u in. Even bellen (023 743 3395) of WhatsAppen (06 48 77 26 97) kan ook altijd!

hoeveelheid vloer berekenen, laminaatvloer berekenen

Adres

De Houtwerf
Produktieweg 62-70
2382 PD Zoeterwoude

Showroom

maandag t/m vrijdag:
09:00 – 16:00 uur
zaterdag en zondag: gesloten

Contact