schoonmaaktips voor de laminaatvloer

Schoonmaaktips voor de laminaatvloer

De feestdagen staan voor veel mensen in het teken van gezellig, uitgebreid en lang tafelen met de hele familie. Voor vloeren is dit ook een intensieve tijd met al het eten en drinken dat gemorst kan worden. Daarom geven we u graag wat schoonmaaktips voor de laminaatvloer om ook na alle gezelligheid weer van een mooie vloer te genieten.

Ook al is een laminaatvloer onderhoudsvriendelijk, aan de reguliere stofzuig- en dweilbeurten ontkomt u niet. Het is nu eenmaal onderdeel van het dagelijks huishouden.

Laminaat stofzuigen en dweilen

Voor stofzuigen gebruikt u de borstelmond, zodat er geen krassen op het oppervlak kunnen ontstaan. Bij dweilen kunt u een klein beetje laminaatreiniger aan het sopje toevoegen, spray het nooit rechtstreeks op de vloer. Let er op dat u niet te nat dweilt. Is het wel te nat, dan is het verstandig met een droge doek de natte vloer te drogen. Met stofzuigen en dweilen zult u in de meeste gevallen de vloer na het kerstdiner weer keurig netjes krijgen. Overigens, stofzuigen of dweilen voorkomen tijdens de feestdagen is misschien wel zo fijn. Dan is een goede droogloopmat bij de entree geen overbodige luxe. Deze matten nemen vocht en vuil heel goed op en verhogen daardoor de levensduur van de vloer. Dat scheelt u zo een keer extra stofzuigen of dweilen.

Plakkerig drinken gemorst

Tijdens het ontbijt, de brunch of het diner kan een omgestoten glas sap of drank snel worden gedept met keukenpapier of een droge doek. Is het plakkerig? Dan even met een vochtige doek, eventueel met wat afwasmiddel, vegen. Ook hier geldt: het schoonmaakmiddel niet direct op de vloer gebruiken en giet ook zeker geen water over de vloer om het vuil weg te spoelen.

Hardnekkig vuil op laminaatvloer

Hardnekkig vuil? Wij raden agressieve middelen zoals schuurmiddel en chloor af! Ook een stoomreiniger strekt niet tot de aanbeveling. Dit alles kan het laminaat, de toplaag, beschadigen, waardoor het aan kwaliteit verliest. Schoenvlekken (zwarte strepen) verdwijnen als sneeuw voor de zon met een beetje wasbenzine of spiritus. Ditzelfde geldt voor lippenstift of nagellak. Kaarsvet is makkelijk te verwijderen als het eenmaal hard is geworden. Steek het bijvoorbeeld voorzichtig weg met een plastic krabbertje. Let op dat u geen krassen maakt!

Schoenen uit, slofjes aan

Bent u heel zuinig op uw vloer, dan is het beter om er niet met hakken op te lopen. Of om helemaal de schoenen uit te laten. Tussen zolen kunnen zand en steentjes zitten, die krassen veroorzaken. Wilt u uw gasten niet met koude voeten laten zitten? Met slofjes in allerlei maten bij de deur verrast u uw gasten op positieve wijze.

We hopen dat u met deze schoonmaaktips voor de laminaatvloer onbezorgd kunt genieten. Heeft u nog vragen, neem gerust contact met ons op.

De Online Vloerenstudio wenst u fijne feestdagen!

Adres

De Houtwerf
Produktieweg 62-70
2382 PD Zoeterwoude

Showroom

maandag t/m vrijdag:
09:00 – 16:00 uur
zaterdag en zondag: gesloten

Contact