8_laminaat 2024

Tips voor leggen laminaatvloer

Een laminaatvloer is in veel opzichten makkelijk: makkelijk te leggen en makkelijk te onderhouden. En met de tools van All-in Laminaat kiest u ook nog eens makkelijk een vloer naar wens uit en berekent u net zo makkelijk hoeveel m2 vloer u nodig heeft. Kortom, een goed begin is het halve werk, zeker met deze tips wordt het leggen van een laminaatvloer wel – we zeggen het nog maar eens – erg makkelijk!

Goede voorbereiding bij leggen laminaatvloer

Een goede voorbereiding is belangrijk. Dat begint uiteraard bij het oriënteren op welke vloer u het mooiste vindt en hoeveel u nodig heeft. We hebben handige tools die u daarbij kunnen helpen!  Maar bekijk vooral ook hoe intensief het laminaat ‘belopen’ zal worden. Dat bepaalt welke gebruikersklasse het laminaat nodig heeft. Laat u daarnaast adviseren over de juiste ondervloer: geluidsdempend, egaliserend of isolerend. Het bepaalt in grote mate hoeveel comfort u van uw laminaatvloer zult ervaren.

Tips voor leggen laminaatvloer

Hoewel de legservice van All-in Laminaat voorziet in enorm veel gemak, is laminaat een product dat makkelijk zelf te leggen is. Met onze tips moet dat zeker goed gaan! Nadat u de laminaatvloer 48 uur heeft laten wennen aan de warmte van de ruimte, u oneffenheden op de basisvloer zoveel mogelijk heeft weggehaald en de ondervloer ligt, kunt u aan de slag. Gebruik een zaag of laminaatschaar om de planken in wildverband en op maat te maken. Begin in de hoek met het leggen van de eerste hele plank. Gebruik blokjes (wiggen) om voldoende afstand tot de muur te houden (8 tot 10 mm). De planken klikt u handmatig aan elkaar vast, plank voor plank, rij voor rij. Met het slagblok en een hamer tikt u eventueel de kopkanten wat verder aan. Voor het aansluiten van de laatste rij planken bij de muur, gebruikt u de speciale laminaathaak. Bij schuine wanden, gebruikt u een zwaaihaak. Hiermee meet u eenvoudig de schuinte. Teken het over op de plank en zaag deze netjes op maat met de decoupeerzaag.

Afwerking laminaatvloer

De laminaatvloer is pas af als de plinten liggen en de afwerkingsprofielen bij bijvoorbeeld verwarmingsbuizen zijn geplaatst. Plinten en profielen zijn er in allerlei soorten en maten. Soms zijn er vloeren waarbij de keuze voor plinten niet zo vanzelfsprekend is. Daar waar wanden een ronding hebben of er een voorkeur is voor een naadloze overgang, is het gebruik van laminaatkit een uitkomst. Laminaatkit vult de voegen volledig op, terwijl het wel kan krimpen en uitzetten. Het beweegt dus mee met de vloer. Vraag er naar bij onze verkoopadviseur. Hij kan u ook meer tips op maat geven voordat u aan het leggen van uw laminaatvloer begint.

different rooms
Online zien hoe een vloer oogt in verschillende ruimtes
Digitale hygrometer
Digitale hygrometer
laminaat legset
Leg tools zijn onmisbaar uiteraard
laminaatschaar
Een laminaatschaar maakt op maat maken kinderspel
laminaatkit
Laminaatkit voor plekken waar een plint niet logisch is
8_laminaat 2024
Klaar en genieten maar!

Adres

De Houtwerf
Produktieweg 62-70
2382 PD Zoeterwoude

Showroom

maandag t/m vrijdag:
09:00 – 16:00 uur
zaterdag en zondag: gesloten

Contact